JogÁsz

Hol a pénzünk?

Azt etetik meg velünk, hogy a bebukott brókercégek 15 éve folytatnak illegális tevékenységet. Eközben azt is mondják, hogy nem rendszer szintű problémáról van szó, hanem elszigetelt esetekről. Ha nem rendszerhibáról van szó, akkor most miért akarja a Fidesz a rendszert átalakítani? És vajon ők mit csináltak az elmúlt 5 évben?

 

Hol a pénzünk Buda Cash?

Kép: nol.hu

Amit tudni lehet, az annyi, hogy Fideszék lenyúlták a takarékszövetkezeteket, hogy el akarták érni – vagy már el is érték – hogy a bankok több mint fele magyar kézben legyen. Tudjuk, hogy milyen energiával feketítették be a bankokat és milyen módon hozattak a bírósággal alkotmánysértő jogszabály alapján alkotmánysértő döntéseket. Eközben egyfolytában veregetik a saját vállukat, hogy most hetek alatt lebuktattak három brókerházat is. Az meg ugye teljesen nyilvánvaló, hogy mindennek a komcsik az okai. Kis probléma, hogy már nem lehet elmúltnyolcévezni, mert abból lassan öt év már a Fideszé volt. És sajnos még nincs vége.

Elmúlt nyolc év

Kép: mandiner.hu

 

Eddig nem vették észre, hogy a Buda-Cash-nek, a Hungária Zrt.-nek és a Questornak ugyanaz a könyvvizsgálója volt? Szíjártónak eddig fogalma sem volt, hogy miket művel a Questor, amellyel szoros üzleti kapcsolatokat ápolt?

Szíjártó és a Questoros Tarsoly Csaba

Kép: hvg.hu

 

 

 

Sok száz milliárd forint sorsáról mindössze annyit tudunk, hogy magánszemélyek tízezrei veszítették el megtakarításaikat. Részben, vagy egészen. Ki fogja kárpótolni őket? Ok, tudom, van betétbiztosítás, van befektetés-biztosítás, de nincs kötvény-biztosítás (Questor – vagy talán mégis?).

 

Becsődölt a Questor

Kép: origo.hu

 

 

Engem leginkább az érdekelne, hogy kinek, kiknek a zsebébe landoltak a milliárdjaink. Mert, hogy helyettük megint mi fizetjük a révészt, abban biztos vagyok.

 

Rogán Gucci táskája

Kép: gardrob.postr.hu

 

Szíjártó lakása

Szíjártó nappalija Kép: index.hu

 

 

Brac sziget-Supetar üdülési jog olcsón</

 

t_24694617

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Tiborcz Győző says: (előzmény @Ilosvay András)

  Kedves Ilosvay András!
  A Questor esetén a sikkasztást senki nem derítette ki, vagy ha azt kiderítésnek lehet nevezni, akkor kezdtek vizsgálódni miután az elkövetők szóltak, hogy ingoványos a talaj a talpuk alatt. Sem az ön érvelése -((ha valaki törvényt akar sérteni, úgyis megteszi))- sem a kötelező-átfogó ellenőrzés ötéves ciklusa nem magyarázza azt, hogy a felügyelet az elmúlt öt évben elvégzett rész ellenőrzésein egyik cégnél sem talált semmi kifogásolni valót. Mindannyiunk érdekében bízzunk abban, hogy a nyugdíjpénztárak átvilágítása -bár ugyanez a szervezet végezte :)- megnyugtatónak mondható. De akárhogy is van, az Ön maliciózus felvetése nem válasz arra az esetleges kérdésre, hogy hol van az a közel háromezer-milliárd forint? Ez a kérdés még akkor is örökké világító fáklya, ha helyt lehet adni olyan nézeteknek, amik a kötelező magánnyugdíj pénztárak által több lábon állónak deklarált nyugdíjrendszer megoldást rossz válasznak tekintik egy valós kérdésre… Amikor Szíjjártó úr és a Questor üzleti kapcsolatairól van szó, nem igazán gondol senki arra, hogy a külügyminiszter kötvényt vásárolt volna, hiszen információink szerint a családi jövedelmének többszörösét költötte lakásvásárlásra. Miből tette volna? Hogy mégis mit kellene abbahagyni? Nos, talán az elvtelen szerecsenmosdatást… természetesen ez csak javaslat :). Szép napot Önöknek.

 2. Természetesen nem egyedül csinálta, ekkora balhét nem lehet egyedül elkövetni. Elvileg – ha lesz/van büntetőeljárás, akkor felel majd a saját vagyonával is. Már ha addig még meg lesz neki 🙁

 3. Ilosvay András says:

  Tisztelt Sándor Zsuzsa!
  Ha valakinek, akkor Önnek tudni kellene, hogy ha valaki akarattal csalni (törvényt sérteni) akar, az akkor is megteszi, ha naponta ellenőrzik. Azon kérik most számon az ellenőrzést, akik pont kiderítették a sikkasztást. Aki a bedőlt bankokba 6 milliónál kevesebbet tett be , az megkapja az OBA-tól, a többiért sajnos várniuk kell. 🙁 A Quastor az más tészta, aki ott vett kötvényt az majdnem úgy hazardírozott, mint aki rulettezik, azokat sem kárpótolja senki. De a bili még nem dőlt ki egészen, kíváncsi vagyok a nagyszájú nyugdíjpénztárosokra (tudja, “Orbán lenyúlta a pénzünket”) amikor kiderül, hogy azok is duplán könyveltek és nincs egy vasuk sem. De miért is kell rögtön Szíjjártó üzleti kapcsolatait emlegetni, ugye azt Ön sem tudja? Ha én is vettem volna Quastor kötvényt, akkor én is gyanús lennék? Na, ezt kellene abbahagyni!

 4. felültetett 62 says:

  Üdvözlöm… kérdésem a következő lenne, és megköszönöm ha válaszol rá .. A Questor bank vezetője által kibocsájtott fedezet nélküli kötvényekről senki más nem tudott?? Egyedül egy embernek van joga ilyen lépésekre ,,Nem kell engedély ?? aláírás ??? jóváhagyás???? Hogy van ez??? T,CS, nem felel a vagyonával (van Neki) a “””keményen dolgozó “””kisemberek megtakarításaiért??? Ha ez eddig nem volt így akkor utólag (volt már ilyen) visszamenőlegesen hozzanak ilyen törvényt,


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!