JogÁsz

Hallgass az eszedre, gondolj a jövődre!

Mind gyakoribb jelét látom annak, hogy egyre többen kezdenek alkalmazkodni egy reménybeli Fidesz-mentes világhoz. Mi más oka lehet például annak, hogy Polt Péter érdemi válaszra méltatta egy szocialista képviselő kérdését?

Polt még Orbán mögött

Polt még Orbán mögött
Kép: nepszava.hu

A legfőbb ügyész ugyanis beszámolt arról, hogy nyomozás folyik négy hivatalos személy ellen többrendbeli közokirathamisítás miatt a dombrádi honosítási kérelmekkel kapcsolatos visszaélések miatt.

 Alig fél évvel ezelőtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes támadt rá az MSZP és a DK politikusaira, mondván: valótlan információkat terjesztenek és ezáltal „támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen”. Semjén nem csak politikus ellenfeleit, de az Indexet is lehazaárulózta a csalárdságokat leleplező riportjai miatt. Most meg, mit tesz Isten, már nyomoznak is a hamisító köztisztviselők ellen.

 

Semjén hazaárulózott

Kép: kapcsolat.hu

A változás szelét érzem abban is, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda idén februárban – amúgy elfogadhatatlan indokolással – megszüntette a nyomozást az V. kerületi ingatlanpanama ügyében és egyúttal hamis vád miatt – szokás szerint – a feljelentő, Juhász Péter ellen indított eljárást. A napokban viszont a Fővárosi Főügyészség valamiért rádöbbent arra, hogy netán mégis csak történhetett valami disznóság ezekkel az ingatlanokkal és jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt hivatalból rendelt el nyomozást.

Juhász Pétert vádolták meg hamis váddal

Juhász Péter
Fotó: 444.hu

 

Ötödik éve folyik büntetőeljárás Hagyó Miklós, volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és társai ellen, egyebek között az elhíresült Nokiás dobozban átadott kenőpénzek miatt. A Hagyó elleni vádak zöme Balogh Zsolt, volt megbízott BKV igazgató vallomásán alapult. „Nem volt se törvénytelenség, se pénz, se Nokiás doboz” – mondja most Balogh a tárgyaláson. Mind ő, mind Antal Attila, a BKV másik korábbi vezérigazgatója a nyomozók fenyegetéseinek hatására tettek terhelő vallomást Hagyóra – állítják most.

Hagyó és a Nokiás doboz

Kép: ize.hu

 

Gondolt-e a saját jövőjére az az ügyésznő, aki 2010-ben Hagyó letartóztatását indítványozta, majd elhagyta az ügyészséget, hogy Tarlós István főpolgármester tanácsadója legyen? Vajon jobb lóra tett?

És hogyan bújnak majd ki a felelősség alól a moszkvai ingatlan eladásának ügyében vádat emelő, illetve arra utasítást adó ügyészek? Székely Árpád volt moszkvai magyar nagykövetet, Horváthné Fekszi Márta volt külügyminisztériumi államtitkárt és társaikat azzal vádolják, hogy áron alul értékesítették a moszkvai magyar képviselet épületét. A Központi Nyomozó Főügyészség azonban néhány apróságról „elfelejtette” tájékoztatni az ügyben kirendelt szakértőket. Így például arról, hogy a telek, amelyen az épület áll, soha nem volt a magyar államé, no meg arról, hogy az épület vevője ellen költségvetési csalás miatt folyik eljárás Moszkvában. Az értékbecslő szakértők a tárgyaláson visszavonták saját korábbi véleményüket, ezáltal a vád lényege összeomlik.

Összeomlik a vád a moszkvai ingatlan ügyben

Összeomlik a vád
Kép: pestisracok.hu

Persze az is kérdés, vajon ezek az értékbecslők hogyan mertek szakvéleményt adni az adatok és az ide vonatkozó jogszabályok ismeretének teljes hiányában. És Keresztes Imre főügyész – immáron a moszkvai adatok ismeretében – milyen alapon merészelte továbbra is azt állítani, hogy azok „nem adnak alapot a vádirat módosítására vagy kiegészítésére”.

Épp most írja a Figyelő, hogy a felcsúti labdarúgó-akadémia eddigi támogatóinak harmada ma már nem szponzorálja Orbán foci-akadémiáját. Az érthető, hogy a gazdaság szereplői követik a mindenkori politikai széljárást. De az egyszerűen megbocsáthatatlan, ha az igazságszolgáltatás teszi ugyanezt.

Szégyen, ha az igazságszolgáltatás követi a politikai széljárást

Kép: pestisracok.hu

Brac sziget-Supetar üdülési jog olcsón</

 

t_24694617

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!