JogÁsz

„Én vagyok az egyetlen olyan túlélő, aki megbocsátott a náciknak”

Német birodalmi márka Helyszíni tudósítás Oskar Gröninget a Hannoveri Ügyészség háromszázezer magyar zsidó szándékos, aljas és kegyetlen meggyilkolásában való bűnrészességgel vádolja. Ehhez a vádhoz csatlakozott 62 magyar származású holokauszt-túlélő. A német jogban “mellékvádlóknak” hívják őket A Lüneburgi Tartományi Bíróság közülük eddig hármat hallgatott meg. Az első tanú – az Erdélyben született, most az USA-ban élő – 80 éves… Tovább »

Itt vannak a rohadékok, akiket Eisenhower emlegetett! Auschwitzi tettesnek sem hisznek?

Gröning a „magyar akció” idején szolgált Auschwitzban - Forrás: Profimedia/Corbis VH ajánló | Megjelent a 2015. április 25.-i lapszámban Állandó szerzőnk, Sándor Zsuzsa az egyik utolsó SS-tisztnek, “Auschwitz könyvelőjének” a tárgyalásán járt. Jelenleg az auschwitzi „magyar akció” idején a haláltáborban a rámpán szolgáló Oskar Gröning pere zajlik Németországban. Mit ér egy 94 éves ember megbánása? – 3 év százezrek sikolyáért? Sándor Zsuzsa, “Jogászszemmel” rovatunk gazdája… Tovább »

Napi 7500

430.000 és 57.  Az egyik a magyarországi gettókból elhurcolt zsidók száma, a másik azoké a napoké, amelyek alatt mindannyiuk sorsa eldőlt. Nem kellett sok idő a “feladat” elvégzéséhez. Az auschwitzi halálgyárban szolgált  az az Oscar Gröning is, aki ellen most a hannoveri ügyészség 300.000 magyar zsidó elpusztításában való részvétele miatt emelt vádat.   Gröning 1942…. Tovább »

Egy náci utolsó szökése

Johann Breyer megúszta          XXVI. évfolyam 38. szám – 2014. szeptember 18.                                                                                                                                                                                                                   Dr. Sándor Zsuzsa írása  Szembenézni a szörnyű múlttal Hetven évvel a holokauszt után, a németországi Ludwigsburgban ma is működik a Náci   Bűncselekményeket Vizsgáló Központi Hivatal. Feladata a náci háborús bűnösök felkutatása és bíróság elé állítása. A intézményt a német… Tovább »

Auschwitz “könyvelője”

Hamarosan megkezdődik a per Németországban Oscar G. ellen, akit ténykedése miatt “Auschwitz könyvelőjeként” emlegetnek. Donat Ebert ügyvéd magyar túlélőket képvisel a perben. Az ő hangját halljuk a videón, ő ismerteti a hannoveri ügyészség vádiratának lényegét. Én igazán tisztelem a személyiségi jogokat, de hogy egy volt náci nevét miért nem lehet kimondani, kiírni, nem igazán értem…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!