JogÁsz

„Én vagyok az egyetlen olyan túlélő, aki megbocsátott a náciknak”

Német birodalmi márka Helyszíni tudósítás Oskar Gröninget a Hannoveri Ügyészség háromszázezer magyar zsidó szándékos, aljas és kegyetlen meggyilkolásában való bűnrészességgel vádolja. Ehhez a vádhoz csatlakozott 62 magyar származású holokauszt-túlélő. A német jogban “mellékvádlóknak” hívják őket A Lüneburgi Tartományi Bíróság közülük eddig hármat hallgatott meg. Az első tanú – az Erdélyben született, most az USA-ban élő – 80 éves… Tovább »

A férfi, aki végignézte háromszázezer magyar zsidó meggyilkolását

A Lüneburgi Tartományi Bíróság Helyszíni riport Németországból, valószínűleg az utolsó élő auschwitzi SS-tiszt, a náci Oskar Gröning ellen indított perről. A Lüneburgi Tartományi Bíróságnak nincs akkora tárgyalóterme, amelybe beférnének mindazok, akik követni akarják a feltehetően utolsó élő auschwitzi SS-tiszt ellen indított pert. A tárgyalás helyszíne egy 1656-ban, eredetileg lovagi akadémia célját szolgáló épület, melybe rendkívüli biztonsági intézkedések közepette 60… Tovább »

Megbánta volna?

A magyar akció Auschwitz-Birkenauban „Azzal vádolom Oskar Gröninget, hogy 1944. május 16. és július 11. között Auschwitzban legalább háromszázezer szándékos, aljas és kegyetlen gyilkossághoz nyújtott segítséget.” Ezzel kezdődött az egyik utolsó, még életben lévő auschwitzi őr, a 94 éves volt SS tiszt pere a németországi Lüneburgban. A tárgyalás óriási rendőri készültség mellett, elképesztő biztonsági előírásokkal vette kezdetét. Az épület… Tovább »

Itt vannak a rohadékok, akiket Eisenhower emlegetett! Auschwitzi tettesnek sem hisznek?

Gröning a „magyar akció” idején szolgált Auschwitzban - Forrás: Profimedia/Corbis VH ajánló | Megjelent a 2015. április 25.-i lapszámban Állandó szerzőnk, Sándor Zsuzsa az egyik utolsó SS-tisztnek, “Auschwitz könyvelőjének” a tárgyalásán járt. Jelenleg az auschwitzi „magyar akció” idején a haláltáborban a rámpán szolgáló Oskar Gröning pere zajlik Németországban. Mit ér egy 94 éves ember megbánása? – 3 év százezrek sikolyáért? Sándor Zsuzsa, “Jogászszemmel” rovatunk gazdája… Tovább »

Napi 7500

430.000 és 57.  Az egyik a magyarországi gettókból elhurcolt zsidók száma, a másik azoké a napoké, amelyek alatt mindannyiuk sorsa eldőlt. Nem kellett sok idő a “feladat” elvégzéséhez. Az auschwitzi halálgyárban szolgált  az az Oscar Gröning is, aki ellen most a hannoveri ügyészség 300.000 magyar zsidó elpusztításában való részvétele miatt emelt vádat.   Gröning 1942…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!