JogÁsz

Orbán a negyedik csapás

Orbán megint halálbüntetésről locsog Sajtótájékoztatóján Orbán Viktor a néhány nappal ezelőtti kaposvári gyilkossággal összefüggő kérdésre elmondta: elfogadhatatlan, ami történt. Hozzátette: néhány éve azt hitték, hogy a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglant. De ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő, ezért a halálbüntetés kérdését Magyarországon… Tovább »

Neonáci

A Jobbik pert indított Karsai László ellen, mert a történész neonácinak minősítette a pártot. Állították, hogy Karsai megsértette jó hírnevüket. Gondolom, most jó néhányan felkapják a fejüket: jó hírneve lenne a Jobbiknak? A Polgári Törvénykönyv szerint „a jóhírnév sérelmét jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt… Tovább »

El Pais Magyarországról

Az El Pais az egyik legnépszerűbb, de feltétlenül a legnagyobb példányszámban megjelenő spanyol napilap. (A példányszáma azért a legnagyobb, mert a Global-kiadás Dél-Amerikai mutációban is megjelenik.) A Franco-diktatúra összeomlásakor indult, 1976-ban. Az alkotmányra különösen érzékenyek, az 1981-es puccs alkalmával például különkiadást jelentettek meg „El Pais con la Constitucion” (a  Pais az alkotmány mellett áll) címmel…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!