JogÁsz

Haláli gumicsont

Kövezzük meg a házasságtörőket! “A politikának kötelessége beszélni arról, ami az embereket érdekli, mert ha nem hallgatja meg őket, elveszíti kapcsolatát a realitással – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán péntek reggel.  A kormányszóvivő elmondta: amikor egy brutális és értelmetlen gyilkosság után a közvéleményt foglalkoztat egy kérdés, a politikának muszáj róla beszélnie.” Nem Kedves Kovács Zoltán, egyáltalán… Tovább »

Orbán a negyedik csapás

Orbán megint halálbüntetésről locsog Sajtótájékoztatóján Orbán Viktor a néhány nappal ezelőtti kaposvári gyilkossággal összefüggő kérdésre elmondta: elfogadhatatlan, ami történt. Hozzátette: néhány éve azt hitték, hogy a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglant. De ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő, ezért a halálbüntetés kérdését Magyarországon… Tovább »

Hallgass az eszedre, gondolj a jövődre!

Semjén hazaárulózott Mind gyakoribb jelét látom annak, hogy egyre többen kezdenek alkalmazkodni egy reménybeli Fidesz-mentes világhoz. Mi más oka lehet például annak, hogy Polt Péter érdemi válaszra méltatta egy szocialista képviselő kérdését? A legfőbb ügyész ugyanis beszámolt arról, hogy nyomozás folyik négy hivatalos személy ellen többrendbeli közokirathamisítás miatt a dombrádi honosítási kérelmekkel kapcsolatos visszaélések miatt.  Alig fél… Tovább »

Egy igaz hívő

Tebenned bíztunk eleitől fogva! Az Origo.hu tette közzé egy Quaestor károsult Facebook bejegyzését, ami a Quaestor károsultak közösségi oldalán jelent meg. Hát, ha valami, ez biztosan megnyugtatott mindenkit. Azt írja a mi sorstársunk: „ahogy tegnap a miniszterelnök igenis kiállt értünk, kisbefektetőért, hiszem, hogy lesz megoldás. Hogy több lépcsős lesz a kártalanítás? Elképzelhető. De ez is csak azt jelenti számomra,… Tovább »

Magánbűnök, közerkölcsök

Magámbűnök, közerkölcsök Jancsó Miklós filmjének címét a Magyarországon példa nélküli brókerbotrány juttatta eszembe.  Ahogy telnek-múlnak a napok, egyre több olyan információ lát napvilágot, amely arra utal, hogy az állam vastagon benne van a brókerbotrányban, mindenekelőtt a Quaestor piszkos ügyeiben. Az „államot” természetesen nem lehet büntetőjogilag felelősségre vonni. De persze azokat nyugodtan lehet(ne), akik személyükben felelősek ezekért a… Tovább »

Paksaláta

Orbán soha nem hazudik  „Azt üzenem a magyaroknak, hogy soha nem hazudok nekik” – Orbán Viktor, 2012 Most sem. Akkor sem, amikor az EU és az USA között esetleg létrejövő szabad kereskedelmi megállapodás kapcsán azt mondta: „Olyan egyezményt nem támogatok, amely gazdasági jogviták eldöntését kiemelné a magyar bírósági rendszerből, és valamilyen távoli választott bírósághoz helyezné át.” Persze lehet, hogy… Tovább »

„Fotóper”

Új törvény miattuk? A „sajtóper” mintájára szerintem így hívja majd a köznyelv azt az új pertípust, melyet nagyjaink éppen a napokban gyömöszölnek le a torkunkon. Nem csak az újságírókén és a fotóművészekén, de még a hobbi-fényképezőkén is. A most tárgyalt törvényjavaslat szerint ugyanis a sajtó-helyreigazítási perhez hasonló eljárás védené a képmáshoz és hangfelvételhez fűződő személyiségi jogokat.  A „bajok”… Tovább »

NEK

Visszacseréli az ajándékot A Nemzeti Együttműködés Rendszere – a NER – mintájára az idén végre megkaptuk a Nemzeti Együttműködés Karácsonyfáját is. Ez a NEK. És mi minden volt alatta! Csak úgy kapkodtuk a fejünket, ahogy bontogattuk az „ajándékokat”.   Karácsony elmúltával nemzeti sportként rohamozzuk meg a – most még vasárnap is nyitva tartó – üzleteket, hogy kicseréljük, visszaadjuk… Tovább »

Egy becsületbeli ügy

Civil Citrom Díj Jack Nicholsont Oscar-díjra jelölték azért az alakításáért, amit ebben a filmben nyújtott. Orbán Viktor és kabinetje viszont pályázhatna a Civil Citrom Díjra, amiért „becsületbeli ügynek” tekinti André Goodfriend feljelentését. A kormány 11 tagjából heten jogászok. Illetve jogvégzettek. Mert nem nevezném jogásznak azokat, akiknek a leghalványabb fogalmuk sincs a nemzetközi egyezményekről, de még a hazai jogszabályokról… Tovább »

A nagy átverés

néplélek Vajúdtak a hegyek és egeret szültek. Az „adósmentő” csomagot. Orbán Viktor szerint „a hiteleket érintő törvényi változtatásokkal a kormány mintegy ezermilliárd forintot irányít át a bankoktól az emberekhez”. Volt ugyan arról szó, hogy ezt a forintosítással tesszük meg – folytatta a nagy kamut a miniszterelnök – de a bíróság döntése miatt ezt a célt végül… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!