JogÁsz

„Kimenekítés”

Tóásó Előd "kimenekítés előtt" Szijjártó Péter és az ő Külgazdasági és Kügyminisztériuma jó PR-t (mondjuk úgy: reklámot) kreált magának azzal, hogy Tóásó Előd kimenekítéséről szónokolt. „A magyar diplomácia a magyar állampolgároknak mindig, minden bajba jutás esetén járó konzuli segítséget nyújtotta Tóásónak”- mondta. Mi ebben a különös? A magyar konzulátus bárhol a világon adhat ideiglenes magánútlevelet egy magyar állampolgárnak, ha… Tovább »

Semmisség

Ötvenhét éve áll a viták, a politikai ellentétek és ellenvélemények kereszttüzében október 23-a. Az elmúlt két év szomorú eredménye: a politika a jogállamiságot és a bíróságot is maga alá gyűrte. Emlékezzünk vissza a 2006. szeptember – októberében történtekre. Arra az időszakra, amikor a „békés tüntetők” felgyújtották a televízió székházát, amikor napokig randalíroztak az utcákon, kukákat… Tovább »

Botrány botrány hátán

A hét során még „csak” az alkotmányos (?) jogaink megsértése borzolta fel a kedélyeket. Orbán beszólt a bíróságoknak, botrányosnak minősített egy ítéletet, belegázolva ezzel egy független hatalmi ág integritásába, megfélemlítve és fenyegetve a bírákat. Néhány nap alatt új törvényt fogadtatott el a parlamenttel, rendeletalkotási jogot biztosítva az energiahivatalnak. Mindezt tetézte azzal a demagógiával, hogy nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!